فهرست مطالب

Internal Medicine Today
Volume:20 Issue: 1, 2014

  • تاریخ انتشار: 1393/01/16
  • تعداد عناوین: 10
|
  • جواد بهروزی، عادله دیوسالار* صفحات 1-7
    اهداف
    فروکته شدن باعث ایجاد تغییرات ساختاری در پروتئین ها می شود که در نهایت عملکرد پروتئین ها را تغییر داده یا از بین می برد. هدف از انجام این پژوهش، بررسی اثر ضدفروکته کنندگی زهر زنبور عسل و مقایسه آن با آسپیرین بود.
    روش ها
    هموگلوبین از افراد سالم و غیرسیگاری استخراج و با استفاده از طیف سنج مرئی- ماورای بنفش تعیین غلظت شد. از آلبومین سرم گاوی به عنوان پروتئین استاندارد، استفاده شد. به منظور ارزیابی اثر زهر زنبور عسل و آسپیرین، هموگلوبین در حضور این دو ماده نیز فروکته شد. به منظور مطالعه میزان آزاد سازی گروه هم از پروتئین و تغییرات باند سورت هموگلوبین از روش طیف سنجی مرئی- ماورای بنفش استفاده شد. میزان آمین های آزاد موجود در هموگلوبین طی فروکته شدن در حضور آسپیرین و زهر زنبور عسل با استفاده از روش تغییرات در نشر فلوئورسانس فلورسکامین اندازه گیری شد. برای بررسی تغییرات ساختاری پروتئین هموگلوبین فروکته شده از اسپکتروپلاریمتر و روش طیف سنجی دورنگ نمایی حلقوی استفاده شد. داده ها با استفاده از نرم افزار InStat 3 و آزمون های آماری آنالیز واریانس یک طرفه تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    انکوبه کردن هموگلوبین در حضور فروکتوز باعث کاهش میزان جذب باند سورت هموگلوبین فروکته نسبت به هموگلوبین کنترل شد. میزان آمین آزاد در حضور زهر زنبور عسل در غلظت های 20 و 40میکروگرم در میلی لیتر تفاوت معنی داری با میزان آمین آزاد در حضور آسپیرین نداشت. زهر زنبور عسل در روندی وابسته به غلظت مانع از تغییر در ساختار دوم هموگلوبین طی فروکته شدن شد.
    نتیجه گیری
    زهر زنبور اثر تقریبا مشابهی با آسپیرین در مهار فرآیند فروکته شدن هموگلوبین دارد.
    کلیدواژگان: فروکته شدن، زهر زنبور عسل، آسپیرین، هموگلوبین
  • هادی یار احمدی، امیر حسین حقیقی، ملیحه شجاعی، سید مهدی بهشتی نصر* صفحات 9-16
    اهداف
    اشتها، احساسی ذهنی از گرسنگی، سیری و تمایل به خوردن نوع خاصی از غذا است که می تواند تحت تاثیر عوامل گوناگون قرار بگیرد. ان مطالعه به منظور بررسی اثر یک و 9 هفته تمرین هوازی بر اشتها و مقاومت به انسولین در زنان چاق انجام شد.
    روش ها
    این مطالعه نیمه تجربی، روی زنان چاق (30 تا 45 سال) شهر مشهد در بهار 1390 که به جز فعالیت های جسمانی روزمره، فعالیت ورزشی دیگری نداشتند، انجام شد. 28 زن با شاخص توده بدنی بیشتر از 30 به صورت داوطلبانه انتخاب شدند. تمرین هوازی به تعداد 4 جلسه در هفته و به مدت 9 هفته و هر جلسه تمرین شامل 20دقیقه گرم کردن با انواع دوها، حرکات کششی، نرمشی و جهشی بود. سپس دویدن مداوم با آهنگ ثابت و با شدت 75-65% حداکثر ضربان قلب آزمودنی ها انجام شد. برای بررسی متغیرهای بیوشیمیایی، خونگیری بعد از 12 تا 14ساعت ناشتایی در 2 مرحله (پیش از شروع تمرینات و بعد از 9 هفته تمرین) صورت گرفت. از آزمون T مستقل و آنالیز واریانس با اندازه گیری مکرر برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد.
    یافته ها
    تفاوت معنی داری بین شاخص های انسولین، گلوکز سرم، مقاومت به انسولین، HDL، LDL، TG و TCی دو گروه پیش- و پس از مداخله مشاهده نشد. تفاوت معنی داری بین دو گروه کنترل و تمرین هوازی بعد از 9 هفته تمرین هوازی در شاخص های اشتها وجود نداشت (05/0p>).
    نتیجه گیری
    9 هفته تمرین هوازی با شدت متوسط تاثیری بر میزان اشتها و مقاومت به انسولین در زنان چاق ندارد.
    کلیدواژگان: تمرین هوازی، اشتها، مقاومت به انسولین
  • مینا دوراندیشان، مهران حسینی، محمد ملکانه*، قدسیه باقرزاده صفحات 17-21
    اهداف
    با توجه به فعالیت چندبعدی داروهای گیاهی و سودمندی این داروها در درمان اختلالات پیچیده ای مثل دیابت، این مطالعه حاضر به منظور بررسی تاثیر عصاره آبی ریشه گلدر بر میزان لیپیدها و لیپوپروتئین های خون در موش های صحرایی هایپرلیپیدمیک دیابتی نوع I انجام شد.
    روش ها
    این پژوهش تجربی روی 48 سر موش صحرایی نر ویستار انجام گرفت. همه نکات اخلاقی مربوط به نگهداری و کار با حیوانات در آزمایشگاه رعایت شد. 40 سر موش صحرایی با تک دوز 90میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن آلوکسان به صورت تزریق داخل صفاقی به بیماری دیابت نوع I مبتلا شدند. موش های صحرایی به 6 گروه 8تایی نرمال، کنترل، متفورمین، دوز 200، دوز 300 و دوز 400میلی گرم برکیلوگرم عصاره آبی ریشه گلدر تقسیم و هر روز یکبار طی یک ماه گاواژ شدند. سطح تری گلیسرید، کلسترول تام، LDL-C و HDL-C در هر یک از گروه ها اندازه گیری شد. برای مقایسه میانگین های گروه های آزمایشی از آزمون های آنالیز واریانس یک طرفه و توکی استفاده شد.
    یافته ها
    میانگین سطح تری گلیسرید، کلسترول تام، LDL-C و HDL-C در هر سه گروه عصاره آبی ریشه گلدر نسبت به گروه های نرمال، کنترل و متفورمین کاهش معنی داری نشان داد (001/0p<).
    نتیجه گیری
    مصرف عصاره آبی ریشه گلدر در موش های صحرایی دیابتی هایپرلیپیدمیک سطح سرمی کلسترول تام، تری گلیسرید و LDL-C را کاهش می دهد.
    کلیدواژگان: دیابت، گلدر، کلسترول تام، موش صحرایی
  • فاطمه رحیمی اصل، یعقوب فربود، علیرضا سرکاکی، سید ابراهیم حسینی* صفحات 23-27
    اهداف
    ایسکمی مغزی حالتی است که به تمام یا بخش هایی از مغز، خون و در نتیجه اکسیژن کافی نمی رسد. با توجه به عوارض ناتوان کننده ایسکمی مغزی، این پژوهش با هدف بررسی اثر اسیدگالیک بر میزان حافظه اجتنابی غیرفعال در موش های صحرایی ماده بالغ، تحت شرایط ایسکمی دوطرفه مغز، انجام شد.
    روش ها
    84 سر موش صحرایی به طور تصادفی به 6 گروه 14تایی کنترل (C؛ بدون هرگونه دستکاری شریان کاروتید و تیمار)، کنترل اسیدگالیک (CGA؛ بدون هرگونه دستکاری شریان کاروتید و با تیمار اسیدگالیک)، کنترل ایسکمی (CI؛ با دستکاری شریان کاروتید ولی عدم ایجاد انسداد و بدون تیمار)، ایسکمی (I؛ انسداد کامل و دوطرفه شریان های کاروتیدی و بدون تیمار)، ایسکمی حلال (IS؛ انسداد کامل و دوطرفه شریان های کاروتیدی تحت گاواژ نرمال سالین) و ایسکمی اسیدگالیک (IGA؛ انسداد کامل و دوطرفه شریان های کاروتیدی تحت گاواژ اسیدگالیک) تقسیم شدند. برای بررسی رفتار یادگیری احترازی غیرفعال از دستگاه شاتل باکس استفاده شد. داده ها با استفاده از آزمون های تجزیه واریانس یک طرفه و پشتیبانی LSD تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    زمان STL در هر یک از گروه های I و IS نسبت به گروه CI، پس از اعمال شوک الکتریکی کاهش معنی دار و در گروه IGA نسبت به گروه I، افزایش معنی داری داشت. زمان STL در گروه CGA نسبت به گروه CI، 72 ساعت پس از اعمال شوک الکتریکی افزایش معنی دار و در گروه IGA نسبت به گروه CI، 7 روز پس از اعمال شوک الکتریکی کاهش معنی داری داشت.
    نتیجه گیری
    اسیدگالیک باعث افزایش حافظه اجتنابی غیرفعال در موش های صحرایی دچار ایسکمی مغزی می شود.
    کلیدواژگان: ایسکمی مغزی، حافظه، اسیدگالیک، موش صحرایی
  • آرش پیوندی یزدی، اسحاق هاشمی، مریم صالحی، محمد معصوم زاده، مجید رضوی* صفحات 29-33
    اهداف
    هایپومنیزیمی در 15-10% بیماران بستری شده در بیمارستان و 60-40% بیماران بخش های مراقبت ویژه دیده می شود. این مطالعه به منظور بررسی شیوع هایپومنیزمی در 24 ساعت اول بستری بیماران تحت عمل جراحی انتخابی انجام شد.
    روش ها
    در این بررسی مقطعی مداخله ای 60 بیمار که تحت عمل جراحی شکمی انتخابی با بیهوشی عمومی قرار گرفته و در ICU بستری بودند، به روش نمونه گیری غیراحتمالی آسان انتخاب شدند. معیار SAPS برای بررسی همگون بودن شدت بیماری و پیشگویی پیامد آن در بدو ورود به ICU مورد استفاده قرار گرفت. سن، جنسیت، قد، وزن، شاخص توده بدنی (BMI)، عدد SAPS، احتمال مرگ ومیر براساس امتیاز SAPS، میزان سدیم، منیزیم کل، کلسیم، پتاسیم و فسفر پلاسما در 24 ساعت اول بستری و میزان کل دفع منیزیم ادراری 24ساعته اول بستری در ICU اندازه گیری و ثبت شد. برای تحلیل داده ها از آزمون های T مستقل و مجذور کای استفاده شد.
    یافته ها
    سطح سرمی منیزیم، سدیم، پتاسیم، کلسیم و فسفر و مشخصات جمعیت شناختی (سن، جنسیت، وزن، قد و شاخص توده بدنی)، هیچ ارتباط معنی داری با کمبود منیزیم کل بدن پس از لودینگ دوز منیزیم نشان نداد. رابطه معنی داری بین کمبود منیزیم کل بدن پس از لودینگ دوز منیزیم و طول مدت بستری در ICU مشاهده نشد، اما کمبود منیزیم کل بدن پس از لودینگ دوز منیزیم با میزان مرگ ومیر مورد انتظار بیماران با استفاده از معیار SAPS ارتباط معنی داری داشت (013/0=p).
    نتیجه گیری
    سطح سرمی منیزیم نشانگر هایپومنیزیمی غیرقابل اعتمادی است. هرچه میزان کمبود منیزیم کل بدن بیشتر باشد، پروگنوز بدتر است.
    کلیدواژگان: هایپومنیزیمی، هایپرمنیزیمی، بخش مراقبت ویژه
  • پژمان باقری، علی دلشادنوقابی، مهدی مشکی* صفحات 35-41
    اهداف
    اثرات روزه داری بر بیماران دیابتی در سال های اخیر مورد توجه بیشتری قرار گرفته است. این مطالعه به منظور بررسی تغییرات وزن بدن، فشار خون و غلظت پارامترهای بیوشیمیایی افراد روزه دار انجام شد.
    روش ها
    در مرداد ماه (رمضان) 1391، 75 بیمار دیابتی روستای کناره به روش سرشماری وارد مطالعه شدند و در نهایت، نتایج 60 بیمار در بررسی وارد شد. 15 روز قبل از ماه رمضان، میزان تری گلیسیرید، قند خون ناشتا، فشار خون سیستولی و دیاستولی در وضعیت نشسته، وزن، قد، شاخص توده بدنی و سن نمونه ها محاسبه و ثبت شد. نمونه ها 7 روز بعد از اتمام ماه رمضان به مرکز مربوطه مراجعه کردند و پارامترهای بررسی شده قبل از ماه رمضان مجددا محاسبه و ثبت شد. در این مرحله کلیه نمونه ها از نظر بروز هر نوع عارضه احتمالی مربوط به روزه داری یعنی هایپوگلایسمی، هایپرگلایسمی و کتواسیدوز دیابتی نیز مورد بررسی قرار گرفتند. ارتباط هر یک از پارامترها با متغیرهای سن با استفاده از آزمون همبستگی پیرسون و جنسیت با استفاده از آزمون T دونمونه ای سنجیده شد.
    یافته ها
    طی ماه رمضان وزن، فشار خون سیستولی، غلظت تری گلیسیرید، غلظت قند خون و شاخص توده بدنی نمونه ها به طور معنی داری کاهش یافت، اما فشار خون دیاستولی کاهش معنی داری نداشت. 9/4% نمونه ها پس از ماه رمضان دچار هایپوگلایسمی، 8/23% دچار هایپرگلایسمی و 9/1% دچار کتواسیدوز دیابتی شدند.
    نتیجه گیری
    تغییرات پارامترهای بیوشیمیایی سرم در بیماران دیابتی نوع II در نتیجه روزه داری، باعث کاهش عوامل خطرساز دیابت یعنی غلظت سرمی قند خون و تری گلیسیرید و شاخص توده بدنی می شود.
    کلیدواژگان: روزه داری، سندرم متابولیک، دیابت نوع II، رمضان
  • امیر طباطبایی*، محمد زارعی، علی محمد پور صفحات 43-48
    اهداف
    میگرن اختلال عصبی مزمن و حمله ای است که با سردردهای شدید دوره ای و عود کننده شناخته می شود. امروزه استفاده از روش های غیر دارویی برای تسکین درد در حال پیشرفت است. این پژوهش با هدف مقایسه تاثیر حجامت و اصلاح مزاج بر شدت درد بیماران مبتلا به سردردهای میگرنی انجام شد.
    روش ها
    این کارآزمایی بالینی شاهددار در مبتلایان به سردرد میگرنی مراجعه کننده به مرکز رسمی طب سنتی شهر قوچان در سال 1391 انجام شد. 198 بیمار به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و مورد مطالعه قرار گرفتند. به منظور جمع آوری داده ها از پرسش نامه دوبخشی (مشخصات جمعیت شناختی و مشخصات سردرد) و فرم ثبت شدت درد براساس معیار اندازه گیری دیداری استفاده شد. پس از همسان سازی، نمونه ها به صورت تصادفی به سه گروه حجامت، اصلاح مزاج و کنترل تقسیم شدند. از آزمون های T زوجی، کروسکال والیس و من ویتنی برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد.
    یافته ها
    میانگین شدت درد در سه گروه اصلاح مزاج (2/1±5/7)، حجامت (3/1±6/7) و کنترل (2/1±2/7) قبل از شروع مداخلات اختلاف معنی داری نداشت (401/0=p). بین میانگین اختلاف شدت درد سه گروه اصلاح مزاج (2/1±6/6)، حجامت (9/1±4/2) و کنترل (8/0±6/0) در پیش و پس از مداخلات تفاوت آماری معنی داری وجود داشت (001/0p<).
    نتیجه گیری
    حجامت و اصلاح مزاج ابزار بسیار موثر برای درمان سردردهای میگرنی هستند.
    کلیدواژگان: سردرد میگرنی، حجامت، اصلاح مزاج
  • وحید نجاتی، فرشته خانشی* صفحات 49-55
    اهداف
    ابتلا به دیابت، سبب اختلالات جنسی در افراد می شود. هدف از این مطالعه، بررسی اثر عصاره برگ بارهنگ بر مورفولوژی بافتی بیضه، پارامترهای اسپرمی و غلظت سرمی تستوسترون در موش های صحرایی دیابتی شده بود.
    روش ها
    24 سر موش صحرایی نر به طور تصادفی به سه گروه کنترل (C؛ دریافت کننده نرمال سالین)، دیابتی (DP) که عصاره برگ بارهنگ را با دوز 100میلی گرم برکیلوگرم وزن بدن به طور روزانه به مدت 42 روز و به روش داخل صفاقی دریافت کردند و کنترل دیابتی (D)تقسیم شدند. پس از اتمام تیمار، برای تعیین غلظت سرمی تستوسترون بلافاصله خون گیری انجام شد. اسپرم ها از دم اپیدیدیم جمع آوری و تعداد و شکل اسپرم ها مورد ارزیابی قرار گرفت. مقاطع بافتی از بیضه تهیه و رنگ آمیزی های هماتوکسیلین- ائوزین و ایل- رد- ایل انجام شد و اسلایدها با میکروسکوپ نوری مورد بررسی قرار گرفتند. داده ها با استفاده از آزمون واریانس یک طرفه تحلیل شدند.
    یافته ها
    تیمار با عصاره برگ بارهنگ در گروه DP باعث افزایش معنی داری در غلظت سرمی تستوسترون نسبت به گروه D شد (05/0p<)، اما بین گروه های C و DP اختلاف آماری معنی داری مشاهده نشد. تعداد سلول های لایدیگ در گروه DP افزایش معنی داری نسبت به گروه D داشت (05/0p<)، درحالی که بین گروه C و DP اختلاف معنی داری مشاهده نشد. تیمار با عصاره برگ بارهنگ در گروه DP باعث افزایش معنی داری در تعداد اسپرم و کاهش معنی داری در درصد اسپرم های غیرطبیعی نسبت به گروه D شد (001/0p<)، اما بین گروه DP و C اختلاف معنی داری مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    بارهنگ با افزایش اسپرماتوژنز موجب افزایش باروری در موش های دیابتی می شود.
    کلیدواژگان: دیابت، بارهنگ، اسپرم، بیضه، موش
  • محمد صوفی آبادی، هاشم حق دوست یزدی*، عباسعلی عباس نژاد، نرگس آملی، فاطمه قدیمی صفحات 57-61
    اهداف
    با توجه به شیوع انواع مختلف استرس، شناسایی عوارض آن بر سیستم عصبی اهمیت دارد. این پژوهش با هدف بررسی تاثیر سه گونه استرس شایع در محیط زندگی نوین یعنی امواج الکترومغناطیسی، بی حرکتی و تزاحم به طور منفرد و توامان بر آستانه درد موش های صحرایی نر نوزاد انجام شد.
    روش ها
    در این مطالعه تجربی 40 سر موش صحرایی ماده حامله نژاد اسپراگ و تمامی نوزادان نر آنها، مورد مطالعه قرار گرفتند. موش های صحرایی ماده به پنج گروه کنترل، استرس الکترومغناطیس، استرس بی حرکتی، استرس تزاحم و استرس توام تقسیم شدند. از روز هشتم حاملگی، موش های حامله گروه های استرس برای 10 روز متوالی مورد استرس قرار گرفتند. 75 روز بعد از زایمان (پس از بلوغ)، نوزادان نر مورد آزمایش درد با فرمالین قرار گرفتند. محاسبه شدت درد با مقیاس «صفر» (گذاشتن کامل پا روی زمین)، «1» (گذاشتن پنجه پا روی زمین)، «2» (بالابردن پا) و «3» (گازگرفتن یا لیسیدن پا) انجام شد. داده ها با استفاده از آزمون های آنالیز واریانس یک طرفه و تعقیبی توکی تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    میانگین میزان درد در مرحله حاد آزمون فرمالین بین هر یک از گروه های استرس و گروه کنترل معنی دار نبود (05/0p>). میانگین میزان درد مرحله اینترفاز آزمون فرمالین تنها بین گروه استرس الکترومغناطیسی و گروه کنترل معنی دار بود (05/0p<). میانگین میزان درد در مرحله مزمن آزمون فرمالین بین هر کدام از گروه های استرس توام (01/0p<) و استرس بی حرکتی (05/0p<) با گروه کنترل معنی دار بود.
    نتیجه گیری
    استرس دوره حاملگی بر رفتارهای درد موش های صحرایی پس از بلوغ موثر است.
    کلیدواژگان: درد، استرس دوران جنینی، آزمون فرمالین، موش صحرایی
  • فیروزه نادری، آرمان آقایی، محمد محمد زاده، صمد ناظمی*، فریبا سلمانی، مرتضی رشوند صفحات 63-68
    اهداف
    یکی از روش های غیردارویی تسکین درد، موسیقی است. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر نوع موسیقی (انتخابی و غیرانتخابی) در کاهش درد، اضطراب و واکنش های رفتاری و تغییرات شاخص های همودینامیک در بیماران سوختگی حین تعویض پانسمان روزانه انجام شد.
    روش ها
    این کارآزمایی بالینی در 90 بیمار مبتلا به سوختگی بیمارستان شهید رجایی قزوین در سال 1392 که به روش نمونه گیری مبتنی بر هدف انتخاب و به صورت تصادفی در سه گروه موسیقی انتخابی، موسیقی غیرانتخابی و کنترل تقسیم شدند، انجام شد. داده ها از طریق مصاحبه، خودگزارش دهی و مشاهده پرونده با پرسش نامه جمعیت شناختی، پرسش نامه اشپیل برگر، برگه ثبت شدت درد و پرسش نامه رفتاری درد گردآوری شد. وضعیت همودینامیک (ضربان قلب، فشار خون و تعداد تنفس) بیمار حین تعویض پانسمان اندازه گیری و ثبت شد. داده ها با استفاده از آزمون های آنالیز واریانس یک طرفه و تعقیبی توکی تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    موسیقی باعث کاهش معنی دار درد و همچنین اضطراب در بیماران سوختگی شد (05/0p<). موسیقی انتخابی باعث کاهش معنی دار شدت واکنش های رفتاری به درد شد (02/0=p). موسیقی انتخابی و غیرانتخابی باعث تعدیل معنی دار میانگین تعداد ضربان قلب بیماران شدند (05/0p<).
    نتیجه گیری
    موسیقی، به ویژه از نوع آشنا، می تواند اثرات مثبتی در زمینه کاهش اضطراب، درد و کنترل برخی از علایم حیاتی بیماران داشته باشد.
    کلیدواژگان: موسیقی، اضطراب، درد، سوختگی، شاخص های همودینامیک
|
  • Javad Behroozi, Adeleh Divsalar * Pages 1-7
    Aims
    Fructation causes structural changes in the proteins which finally changes or destroys the protein''s function. The aim of this study was to investigate the anti-fructation effect of honey bee venom and compare it with aspirin.
    Methods
    Hemoglobin extracted from healthy and nonsmoker subjects and its concentration was determined using optical- UV spectrometry. The bovine serum albumin (BSA) was used as the standard protein. In order to evaluate the effect of honey bee venom and aspirin، hemoglobin in the presence of these two substances was also fructuated. The release of heme group from protein and the changes in hemoglobin soret band was done by optical-UV spectrometry. The amount of free amines available in hemoglobin during fructation in the presence of aspirin and honey bee venom was measured by changes in the fluorescence florscasmine emission method. To investigate the structural changes of fructated hemoglobin protein spectropolaimetry and circular bicolor spectrophotometery method were used. Data were analyzed using InStat 3 software and One-way ANOVA test.
    Results
    Hemoglobin incubation in the presence of fructose decreased the absorption of soret band of fructated hemoglobin compared to control. The amount of free amine in the presence of honey bee venom in of 20 and 40μg/ml had no significant difference with free amine in the presence of aspirin. Honey bee venom inhibited the change in second structure of hemoglobin dose-dependently during fructation.
    Conclusion
    Honey bee venom has relatively similar effect with aspirin to inhibit hemoglobin fructation process.
    Keywords: Fructation, Bee venom, Aspirin, Hemoglobin
  • Hadi Yarahmadi, Amir Hossein Haghighi, Malihe Shojaei, Seyed Mehdi Beheshti Nasr * Pages 9-16
    Aims
    Appetite is a mental feeling of starvation، satiety and desire to eat specific type of foods which can be affected by various factors. This study was done to investigate the effects of one week and 9 weeks of aerobic exercise on appetite and insulin resistance in obese women.
    Methods
    This semi-experimental study was done in obese women (30 to 45 years old) of Mashhad city، Iran in Spring 2011 who had no physical activity except daily routines. 28 obese women with BMI more than 30 were selected as volunteers. Aerobic exercise was 4 times a week for 9 weeks and each session consisted 20 minute warm-up with a variety of running، stretching، flexibility and the jump movements. Then، the continuous running at a steady rate of 65-75% of maximum heart rate was done. In order to assess blood biochemical variables، blood sampling after 12 to 14 hours of fasting was performed in 2 stages (before trainings and after 9 weeks of training). Independent T test and analysis of variance with repeated measures were used to data analysis.
    Results
    There was no significant difference between indexes of insulin، serum glucose، insulin resistance، HDL، LDL، TG and TC in control and aerobic exercise groups. There were no significant difference in appetite indexes between both groups after 9 weeks of aerobic exercise (p>0. 05).
    Conclusion
    9 weeks of moderate intensity aerobic training does not have any effect on appetite and insulin resistance in obese women.
    Keywords: Aerobic Exercise, Appetite, Insulin Resistance
  • Mina Dourandishan, Mehran Hossieni, Mohammad Malekaneh *, Godsieh Bagherzade Pages 17-21
    Aims
    Considering the multidimensional activity of herbal medicines and the usefulness of this drugs to treat complex disorders such as diabetes، this study was done to investigate the effect of aqueous extract of Otostegia persica’s root on blood lipids and lipoproteins levels in hyperlipidemic diabetic type I rats.
    Methods
    This experimental study was done on 48 male Wistar rats. All ethical issues related to the keeping and work with laboratory animals was observed. 40 rats with a single dosage of 90mg per each kilogram of body weight were induced type I diabetes by intraperitoneally injection of Alloxan. Rats were divided into 6 normal، control، metformin، 200mg، 300mg and 400mg/kg of Otostegia persica’s root aqueous extract groups each with 8 rats and they were gavaged once a day during a month. Levels of triglycerides، total cholesterol، LDL-C and HDL-C were measured in each group. The one-way ANOVA and Tukey''s tests were used to compare means of the groups.
    Results
    The mean of triglyceride، total cholesterol، LDL-C and HDL-C level in all three groups of Otostegia persica’s root aqueous extract compared to normal، control and metformin showed a significant decrease (p<0. 001).
    Conclusion
    Using aqueous Otostegia persica’s root extract in hyperlipidemic diabetic rats decreases serum total cholesterol، triglyceride and LDL-C level.
    Keywords: Diabetes, Otostegia persica, Total Cholesterol, Rat
  • Fatemeh Rahimi Asl, Yaghob Farbood, Alireza Sarkaki, Seyed Ebrahim Hosseini * Pages 23-27
    Aims
    Cerebral ischemia is a condition that to the all or parts of the brain does not reach blood and as a result enough oxygen. Due to the debilitating effects of cerebral ischemia، this study was done to investigate the effect of Gallic acid on passive avoidance memory in adult female rats under bilateral cerebral ischemia condition.
    Methods
    84 rats were randomly divided into 6 control (C; without any manipulation of carotid artery and treatment)، Gallic acid control (CGA; without any manipulation of carotid artery and treated with Gallic acid)، ischemia control (CI; manipulated with carotid artery but not occlusion and without treatment)، ischemia (I; complete and bilateral occlusion of carotid arteries and without treatment)، solvent ischemia (IS; complete and bilateral occlusion of carotid arteries with normal saline gavage) and Gallic acid ischemia (IGA; complete and bilateral occlusion of carotid arteries with Gallic acid gavage) groups each had 14 rats. The shuttle box was used to investigate the passive avoidance learning behavior. Data were analyzed using One-way ANOVA and LSD logistic tests.
    Results
    After the application of electric shocks، the STL time in each of the I and IS groups had significant reduction compared to CI group and in IGA group increased significantly compared to I group. 72 hours after application of electric shock، the STL time in CGA group had a significant increase compared to the CI group and 7 days after the application of electric shock the STL time in IGA group had a significant decrease compared to CI group.
    Conclusion
    Gallic acid increases the passive avoidance memory in rats with cerebral ischemia.
    Keywords: Cerebral Ischemia, Memory, Gallic acid, Rat
  • Arash Peivandi, Eshagh Hashemi, Maryam Salehi, Mohammad Masomzadeh, Majid Razavi * Pages 29-33
    Aims
    Hypomagnesemia is observed in 15-10% of patients admitted to the hospital and in 40-60% of intensive care units patients. This study was done to investigate the prevalence of hypomagnesemia in patients undergoing elective surgery in the first 24 hours of hospitalization.
    Methods
    In this interventional cross-sectional study، 60 patients undergoing elective abdominal surgery with general anesthesia and were admitted to the ICU were selected using simple sampling method. Age، gender، height، weight، body mass index (BMI)، SAPS number، the probability of mortality based on SAPS، sodium، total magnesium، calcium، potassium and plasma phosphorus levels within 24 hours of hospitalization and the total urinary excretion of magnesium in the first 24-hour of hospitalization at ICU was measured and recorded. Independent T and Chi square tests were used for statistical analysis.
    Results
    Serum magnesium، sodium، potassium، calcium and phosphorus and demographic characteristics (age، gender، weight، height and BMI)، did not show any significant correlations with total magnesium deficiency of body after loading of magnesium dosage. Also there was no significant correlation between total magnesium deficiency of body after magnesium dosage loading and the duration of being at ICU. But there was a significant difference in total magnesium deficiency of body after dosage loading of magnesium with expected mortality rate of patients using SAPS parameter (p=0. 013).
    Conclusion
    Magnesium Serum level is an unreliable indicator of hypomagnesemia. The greater the total magnesium deficiency of the body، the worse the prognosis is.
    Keywords: Hypomagnesemia, Hypermagnesemia, Intensive Care Unit (ICU)
  • Pegman Bagheri, Ali Delshad Noghabi, Mahdi Moshki * Pages 35-41
    Aims
    Effects of fasting on diabetic patients has been considered more in recent years. This study was done to investigate the changes in body weight، blood pressure and biochemical parameters in fasting people.
    Methods
    In July and August (Ramadan) 2012، 75 diabetic patients from Kenareh village، Iran، were selected by census method and finally the results of 60 patients were enrolled. 15 days before Ramadan، triglyceride، fasting blood glucose، systolic and diastolic blood pressure in the sitting position، weight، height، body mass index and age of samples were calculated and recorded. At this stage، all samples in terms of the occurrence of any possible complications related to the fasting i. e. hypoglycemia، hyperglycemia and diabetic ketoacidosis were also examined. Correlation of each parameter was evaluated with age using Pearson correlation test and with gender using two-sample T-test.
    Results
    During Ramadan، weight، systolic blood pressure، triglycerides، blood sugar and body mass index of samples were significantly decreased but diastolic blood pressure did not have significant decrease. After Ramadan، 4. 9% of subjects suffered from hypoglycemia، 23. 8% from hyperglycemia and 1. 9% from diabetic ketoacidosis.
    Conclusion
    Changes in serum biochemical parameters in patients with type II diabetes as a result of fasting، reduces diabetes risk factors i. e. serum glucose concentration، triglyceride، and BMI.
    Keywords: Fasting, Metabolic Syndrome, Type II Diabetes, Ramadan
  • Amir Tabatabaee *, Mohammad Zarei, Ali Mohammadpour Pages 43-48
    Aims
    Migraine is a chronic and invasive neurological disorder which is recognized by severe episodic and recurrent headaches. Nowadays use of non-pharmacological methods to relief pain are in progress. This study was done to compare the effect of wet-cupping and temperament modification on pain intensity in patients with migraine headache.
    Methods
    This clinical trial was done in patients with migraine referring to Ghoochan traditional medicine official Center in 2012. 198 patients were selected by convenience sampling method and were studied. To collect data، two-part questionnaire (demographic characteristics and characteristics of headache) and a pain intensity form based on the visual analogue scale were used. After homogenizing the samples، they were randomly divided into three wet-cupping، temperament modification and control groups. Paired T، Kruskal-Wallis and Mann-Whitney tests were used to analyze the data.
    Results
    The mean of pain intensity in the three groups of temperament modification (7. 5±1. 2)، wet-cupping (7. 6±1. 3) and control (7. 2±1. 2) before intervention showed no significant difference (p=0. 401). There were a significant difference between the mean of pain intensity of temperament modification (6. 6±1. 2)، wet-cupping (2. 4±1. 9) and control (0. 6±0. 8) groups before and after interventions (p<0. 001).
    Conclusion
    Wet-cupping and temperament modification are very effective tools to treat migraine headaches.
    Keywords: Migraine Headaches, Wet, Cupping, Temperament Modification
  • Vahid Nejati, Fereshteh Khaneshi * Pages 49-55
    Aims
    Diabetes can cause sexual dysfunction in people. The aim of this study was to investigate the effect of leaf extract of plantain (Plantago major) on testis morphology، sperm parameters and serum testosterone levels in the diabetic rats.
    Methods
    24 male rats were randomly divided into three control (C; received normal saline)، diabetic (DP) that received 100mg/kg of body weight of extract daily for 42 days intraperitoneally and the diabetic control (D) groups. After treatment، blood samples were collected to determine serum testosterone immediately. Sperms were collected from the epididym tail and sperm count and morphology were evaluated. Tissue sections were prepared from testis and Hematoxylin-Eosin and Oil-Red-Oil staining were done and the slides were examined by light microscope. Data was analyzed by ANOVA test.
    Results
    Treatment with plantain leaf extract significantly increased serum testosterone level significantly in DP group compared to group D (p<0. 05)، but there was no significant difference between C and DP groups. The number of Leydig cells in the DP group was significantly increased compared to group D (p<0. 05)، whereas no significant difference was seen between C and DP groups. Treatment with plantain leaf extract significantly increased sperm count and decreased the level of abnormal sperm in DP group compared with group D (p<0. 001)، but no significant difference was seen between DP and C groups.
    Conclusion
    Plantain increases the fertility of diabetic patients by increasing spermatogenesis.
    Keywords: Diabetes, Plantain, Sperm, Leydig Cells, Rat
  • Mohammad Sofiabadi, Hashem Haghdoost Yazdi *, Abasali Abasneghad, Narges Amoli, Fateme Ghadimi Pages 57-61
    Aims
    Due to different types of stress، it is important to recognize its adverse effects on the nervous system. This study was done to investigate the effect of three types of common stresses in modern living environment i. e. electromagnetic waves، immobilization and disturbance، individually and combined on pain threshold in infant rats.
    Methods
    In this experimental study، 40 pregnant female Sprague rats and all their male infants were studied. Female rats were divided into 5 control، electromagnetic stress، immobilization stress، disturbance stress and combined stress groups. From eighth day of gestation، pregnant rats of stress groups were exposed to stress for 10 consecutive days. 75 days postpartum (after maturity)، male rats were subjected to formalin pain test. Measuring the pain intensity was done via scale «zero» (putting the feet on the ground completely)، «1» (putting the paw on the ground)، «2» (raising the feet) and «3» (biting or licking the feet). Data were analyzed using one-way ANOVA and Tukey''s post hoc tests.
    Results
    The mean of pain severity at the acute phase of the formalin test between each stress groups and the control group was not significant (p>0. 05). The mean of pain severity of the interphase stage of the formalin test was significant only between the electromagnetic stress and the control groups (p<0. 05). The mean of pain severity at the chronic stage of formalin test was significant between each of the combined stress (p<0. 01) and the immobility stress (p<0. 05) groups and the control group.
    Conclusion
    Stress during pregnancy affects the pain behavior of the mature rats.
    Keywords: Pain, Prenatal Stress, Formalin Test, Rats
  • Firooze Naderi, Arman Aghaei, Mohammad Mohammad-Zadeh, Samad Nazemi *, Fariba Salmani, Morteza Rashvand Pages 63-68
    Aims
    Music is one of the non-pharmacotherapeutic approaches of pain relief. This study was done to investigate the effect of music (selective and nonselective) in reducing pain، anxiety and behavioral reactions and changes of hemodynamic parameters in the burned patients during the daily dressing changing.
    Methods
    This clinical trial was done on 90 burned patients of Shahid Rajaei Hospital of Qazvin، Iran، in 2012 that were selected via purposeful sampling method and randomly divided into three control، selected music and nonselective music groups. Data were collected by interview، self-reporting and document observing with the demographic، the Spielberger and pain behavioral questionnaires and pain intensity recording sheet. The hemodynamic status (heart rate، blood pressure and respiratory rate) of the patient was measured during dressing changing. Data were analyzed using one-way ANOVA and Tukey’s post hoc tests.
    Results
    Music caused a significant reduction of pain and also anxiety in the burned patients (p<0. 05). The selective music caused a significant reduction of behavioral reactions to pain (p=0. 02). Selective and nonselective music caused significant modification of heart rate of the patients (p<0. 05).
    Conclusion
    Music، especially the familiar type can have positive effects in reducing anxiety، pain and controlling some vital sings of burned patients.
    Keywords: Music, Anxiety, Pain, Burn, Hemodynamic Parameters